ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

14/5/2021

Μετά την απόφαση για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού (μόνο για ηλικίες 6-12 χρονών), παρακαλούνται  οι γονείς, να μας κάνουν γνωστό αν τα παιδιά θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις των τμημάτων τους οι οποίες θα ξεκινήσουν από την προσεχή Τρίτη 18/5 στο κλειστό γήπεδο του 1ου Γυμνασίου.

 

Η ενημέρωση είναι αναγκαία από μέρους των γονέων έτσι ώστε να στελεχωθούν τα προπονητικά  γκρούπ σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ (θα είναι σταθερά και με συγκεκριμένο αριθμό αθλητών).

 

Για όσα παιδιά θα πάρουν μέρος άμεσα στην επανεκκίνηση των προπονήσεων εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του συλλόγου, μπορείτε να μας στείλετε email στο mesogeiabasket@gmail.com μέχρι και την Κυριακή 16/5, στο οποίο θα αναφέρεται μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή ένα τηλ επικοινωνίας και το τμήμα στο οποίο μετείχε πριν την διακοπή.

 

Τα γκρούπ και οι ώρες προπόνησης των τμημάτων θα γίνει προσπάθεια να είναι κατά το δυνατό ίδιες με αυτές του αρχικού προγράμματος έτσι ώστε μη διαταραχτεί το πρόγραμμα των παιδιών και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 14/5 όταν και θα έχουμε την εικόνα των συμμετεχόντων αθλητών.

Για αθλητές που θα στείλουν συμμετοχή μετά την Κυριακή 16/5, θα γίνουν δεκτοί για το υπόλοιπο της σεζόν και μέχρι την λήξη των εκτάκτων μέτρων μόνο εφόσον υπάρχουν στα τμήματα που θα σχηματιστούν κενές θέσεις.

 

Για την ημερομηνία επανεκκίνησης των μεγαλύτερων ηλικιακά γκρούπ (εκτός όσων μετέχουν σε πρωταθλήματα Α κατηγορίας), δεν έχει παρθεί καμία απόφαση.

 

Μέχρι την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι επανεκίνησης που ούτε για εμάς είναι ευχάριστοι.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

(ΗΛΙΚΙΑΣ 6-12 ΕΤΩΝ)

14/5/2021

Αφορά αποκλειστικά και μόνο τα κάτωθι τμήματα του συλλόγου μας

Ακαδημίες 1-4 – Προτζουνιορ - Τζούνιορ 1 & 2 – Προμίνι - Μίνι

 

Εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος

Σε κάθε αθλητική ομάδα, κάθε αθλητής θα προσκομίζει τη δήλωση αποτελέσματος του selftest από το τεστ στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά για το σχολείο σε εβδομαδιαία βάση (πρέπει κάθε αθλητής να έχει μαζί του σε κάθε προπόνηση τη δήλωση αποτελέσματος του selftest  και να την επιδεικνύει στον προπονητή του).

 

Διαδικασίες επανεκκίνησης

1. Για παιδιά που νόσησαν θα πρέπει να προηγηθεί παιδιατρική εκτίμηση πριν την επανέναρξη της αθλητικής

2. Δεν γίνεται χρήση αποδυτηρίων.

3. Χρήση μάσκας απ’ όλους εκτός από τους αθλητές την ώρα της άσκησης. Τα παιδιά έρχονται φορώντας τη μάσκα και φεύγουν φορώντας τη μάσκα τους.

4. Χειραψίες, χαιρετισμοί, εναγκαλισμοί απαγορεύονται.

5. Ο ατομικός εξοπλισμός (στρώματα, πετσέτες, μπάλες, παγούρια κλπ) δεν μοιράζεται με άλλους  συναθλητές.

6. Τήρηση αποστάσεων εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

7. Οι γονείς δεν παραμένουν στον χώρο προπόνησης, ούτε συνωστίζονται πέριξ αυτού.

Οδηγίες άσκησης περιόδου προσαρμογής

1. Την πρώτη περίοδο των 2 εβδομάδων επιτρέπονται μόνο προπονήσεις φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, όχι δηλαδή ομαδικό παιχνίδι.

2. Η διάρκεια των προπονήσεων πρέπει να έχει διάρκεια 45-60 λεπτά.

3. Μεταξύ των προπονητικών περιόδων  απαιτείται 15’ κενό ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ που αρχίζουν και τελειώνουν την προπόνηση.

5. Μικρά προπονητικά γκρουπ έως 10 παιδιών με έναν προπονητή τα οποία παραμένουν σταθερά και δεν αλλάζουν σύνθεση, ούτε έρχεται σε επαφή το ένα γκρουπ με το άλλο.

6. Σε κλειστά γήπεδα μπάσκετ, έως 16 παιδιά με δύο προπονητές, ένα γκρουπ στο μισό γήπεδο.

 

Ατομική φυσική κατάσταση

1. Τρέξιμο με αποστάσεις  5 μέτρων

2. Ασκήσεις χωρίς μπάλα (κοιλιακοί, πουσάπς, καθίσματα κλπ), όχι ασκήσεις επαφής, όχι ασκήσεις σε ζευγάρια, όχι χρήση γυμναστηρίου.

 

Ατομική τεχνική

1.  Με ατομική μπάλα που δεν την αλλάζουν μεταξύ τους.

 

Οι παρούσες οδηγίες αφορούν στην οργανωμένη άθληση στις αθλητικές ακαδημίες 6-12 ετών και επικαιροποιούνται συνεχώς με βάση και τη συνολικότερη πορεία της επιδημίας στη χώρα.

 

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

 

 

Σε αναμονή της απόφασης για την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και μετά ενδιαφέρον που έδειξαν αρκετοί γονείς και φίλοι για την τύχη της επιχορήγησης του 2020, σας ενημερώνουμε ότι.

 

Εδώ και αρκετά χρόνια η εκάστοτε Δημοτική Αρχή του τόπου μας, για να συνδράμει έμπρακτα στην στήριξη του αθλητισμού, επιχορηγεί τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, μετά από έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, με ποσό που το καθορίζουν νόμοι και διατάξεις του κράτους.

Η δυνατότητα επιχορήγησης είναι προαιρετική, και λειτουργεί προσθετικά με τις άλλες παροχές του Δήμου προς τους συλλόγους (δωρεάν φιλοξενία στα γήπεδα της πόλης μας, εφόσον βάση νόμων πληρούνται οι προϋποθέσεις). Ο διαμοιρασμός του ποσού στους συλλόγους, πραγματοποιείται ανάλογα με τη  φιλοσοφία της εκάστοτε Δημοτικής αρχής.

 

Από το 2013 έως το 2018 ο σύλλογός μας, λαμβάνει για την λειτουργία του ανελλιπώς επιχορηγούμενο ποσό, με εξαίρεση το 2015 που η επιχορήγηση απερρίφθη μετά τον έλεγχο του Ελεγκτικού συνεδρίου για όλα τα σωματεία του Δήμου μας.

Το έτος 2019 το ελεγκτικό συνέδριο, όπως και το 2015, δεν ενέκρινε τα αιτήματα για επιχορήγηση στους συλλόγους. Τελικά όμως βρέθηκε τρόπος και τα ποσά αυτών δόθηκαν, τις τελευταίες μέρες του 2019, από τη Δημοτική Αρχή σε συγκεκριμένους συλλόγους, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν για τη δυνατότητα διόρθωσης των λαθών στα κατατεθειμένα δικαιολογητικά τους, οπότε και καλώς εισέπραξαν τα ποσά που τους αναλογούσαν.
Ο Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων ποτέ δεν ειδοποιήθηκε για τη δυνατότητα επανακατάθεσης δικαιολογητικών χάνοντας ένα σημαντικό ποσό για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

Το 2020 και ενώ έπαψε να υφίσταται ο έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ΔΣ του Δήμου ζήτησε όπως κάθε χρόνο από τους συλλόγους τα δικαιολογητικά για την επιχορήγηση του τρέχοντος έτους και κατά τη 14η Συνεδρίαση του την 17/10/2020, πάρθηκε ομόφωνη  απόφαση, η οποία όριζε τα επιχορηγούμενα σωματεία και ποσά.
Και πάλι την επιχορήγηση ΚΑΛΩΣ έλαβαν συγκεκριμένα σωματεία, με τον Όμιλο Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων όμως, να μένει επί ημερών της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής και πάλι εκτός επιχορηγήσεων. 

 

Το αρχικό σκεπτικό του αποκλεισμού μας από την επιχορήγηση, ήταν η ερμηνεία μιας νέας διάταξης ενός Νόμου, που μετά από παρέμβασή μας αποδείχθηκε λανθασμένη και ξεπεράστηκε χωρίς όμως τελικά να λύσουμε όπως απεδείχθη τον γρίφο, διότι την ίδια χρονική στιγμή μας ενημερώσανε, πως η συγκεκριμένη επιχορήγηση δίνεται για το διάστημα από 1/11/2020 έως 31/12/2020, περίοδος κατά την οποία ο σύλλογος βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής.


Η αιτιολογία αυτή σίγουρα δε μας ικανοποιεί, καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα και παρόλο που όλοι οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι της χώρας βάσει νόμου βρίσκονταν σε κατάσταση αναστολής, επιχορηγήθηκαν άλλα 5 σωματεία του Δήμου μας και πολλά άλλα όμορων Δήμων.

 

Ο Όμιλος έχει άποψη για το θέμα, την κρατάει για τα εν οίκο, δεν δημιουργήθηκε για να ασκεί πολιτική και ποτέ δε θα χρησιμοποιήσει μεθόδους πολιτικής για να τύχει της υποστήριξης οποιουδήποτε.

 

Ελπίζοντας ότι αυτός ο αποκλεισμός μας από τις Δημοτικές επιχορηγήσεις να μην κρύβει κάτι προσωπικό, εφόσον από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας δεν έχουμε δώσει το παραμικρό δικαίωμα να αμφισβητηθεί ο σκοπός και  η νομιμότητά μας, απαιτούμε, στο όνομα της άθλησης των 300 παιδιών μας αλλά και της εμπιστοσύνης που απολαμβάνουμε από τους γονείς τους, μόνο αυτά που δικαιωματικά μπορούμε να έχουμε, μη επιβραβεύοντας και μη ζητώντας χάρη από κανέναν για τα αυτονόητα.
Με την ευχή, να μην δημιουργηθούν τουλάχιστον στα ήδη υπάρχοντα, περεταίρω γηπεδικά προβλήματα,

ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

O Κόμπι στο Πάνθεον των κορυφαίων του μπάσκετ, στο Naismith Memorial Hall of Fame

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 

 • ΑΝΔΡΕΣ: Α Κατηγορία ος Όμιλος
   

 • ΕΦΗΒΟΙ: Β' Κατηγορία ος Όμιλος
   

 • ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Β' Κατηγορία ος Όμιλος
   

 • ΠΑΙΔΕΣ Α: Γ Κατηγορία ος Όμιλος
   

 • ΠΑΙΔΕΣ Β: Γ Κατηγορία ος Όμιλος

   

  ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Β Κατηγορία
   

 • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β: ος Όμιλος
   

 • ΜΙΝΙ: ος Όμιλος
   

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 • ΑΝΔΡΕΣ: Α Κατηγορία 1ος Όμιλος
  ΔΕ 26/10/202021:30 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
  ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ45 - 55

 • ΕΦΗΒΟΙ: Β' Κατηγορία 1ος Ομιλος 
  ΤΡ 27/10/2020 ΑΝΟΙΞΗΣ
  Σ.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ - ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 68 - 70

 • ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Β' Κατηγορία 1ος Όμιλος
  ΔΕ 02/11/2020 21:30 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
  ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 37 - 38

 • ΠΑΙΔΕΣ Α: Γ Κατηγορία 12ος Όμιλος
  ΚΥ 01/11/202014:30 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚ/ΠΟΥ
  ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 61 - 55

 • ΠΑΙΔΕΣ Β: Γ Κατηγορία 13ος Όμιλος

  ΚΥ 01/11/2020 16:15 ΟΛΥΜΠΙΟ
  ΕΚΠ. Ο ΠΛΑΤΩΝ Γ΄ - ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ Β 69 - 95

  ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Β Κατηγορία
  ΣΑ 31/10/2020 19:30 1ο ΑΧΑΡΝΩΝ
  ΑΧΑΡΝΗΣ ΑΦΜ - ΟΚΑ ΜΕΣΩΓΕΙΩΝ

 • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β: 3ος Όμιλος
  ΣΑ 31/10/2020 21:00ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚ/ΛΟΥ
  ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΕΣΝ ΜΑΚΡΗΣ 44 - 31

 • ΜΙΝΙ: 3ος Όμιλος
  ΚΥ 01/11/202013:00 Γ.ΔΗΜΗΤΡΙΔΗΣ(Ν.ΜΑΚΡΗΣ)
  ΕΣΝ ΜΑΚΡΗΣ - ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 44 - 34

 

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ